Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Zapraszamy do lektury najnowszego wydania kwartalnika "Food-Lex"!
W najnowszym numerze eksperci z dziedziny prawa żywnościowego, prawa ogólnogospodarczego i środowiskowego przedstawiają nam najaktualniejsze tematy, które kształtują krajobraz naszej branży.

Najnowsze wydanie "Food-Lex" to prawdziwa kopalnia wiedzy dla wszystkich związanych z branżą spożywczą. Znajdziecie tam nie tylko aktualne informacje prawne, ale również praktyczne wskazówki ekspertów:
  • Aromaty dymu wędzarniczego. Obecny stan prawny i perspektywy dalszego stosowania w żywności Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Zafałszowanie żywności jako kwalifikowana postać niezgodności regulacyjnej produktu w orzecznictwie sądów administracyjnych Joanna Krakowiak, Natalia Nieróbca, Kancelaria Wardyński i Wspólnicy
  • Naukowe uzasadnienie prawdziwości oświadczeń zdrowotnych w świetle przepisów rozporządzenia 1924/2006 Mateusz Hyży, Kancelaria SK+ Siekierzyński Kochlewski sp.j.
  • Pozostałości po produkcji żywności jako pasza. Warunki i możliwości stosowania Maria Pawłowska, KDCP Legal Rutkowski & Wspólnicy
  • Intensywne prace Komitetów Komisji Kodeksu żywnościowego FAO/WHO Joanna Maryniak-Szpilarska, Małgorzata Kłak-Sionkowska, Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
  • Opłata cukrowa. Wnioski po pierwszych latach obowiązywania. Najnowsze orzecznictwo sądowe Ada Marciniak-Becela, KDCP Kancelaria Doradztwa Celnego i Podatkowego Rutkowski i Wspólnicy Sp. z o.o.
  • Własność intelektualna a produkty spożywcze. Jak chronić innowacje, markę oraz twórczość Marek Oleksyn, Wojciech Wizner, SK&S Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
  • Recykling tworzyw sztucznych. Procesy recyklingu tworzyw sztucznych, regulacje i kwestie bezpieczeństwa – Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie
W Kwartalniku jak zawsze opublikowane zostały także stałe sekcje informujące o zmianach legislacyjnych:
  • Okresy przejściowe
  • Nowości legislacyjne
  • Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS (1 marca – 1 czerwca 2024 r.)
  • Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich (1 marca – 1 czerwca 2024 r.)
  • Prace legislacyjne
Dziękujemy wszystkim autorom treści aktualnego wydania "Food-Lex"!

Nie przegap tych wnikliwych artykułów i analiz – pobierz swój e-egzemplarz już dziś: https://www.food-lex.pl/kwartalnik-food-lex-15435


food-lex_okladka_022024

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij