Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
SGS Członkiem Wspierającym PFPŻ ZP!
SGS jest światowym liderem w dziedzinie badań, inspekcji i certyfikacji, uznawanym za wzorzec w zakresie zrównoważonego rozwoju, jakości i rzetelności.

SGS od dziesięcioleci, jako wiodąca jednostka certyfikująca, oferuje kompleksowy zakres usług pomagających organizacjom zachować zgodność z normami ISO, normami branżowymi i regulacyjnymi, a także zademonstrować najlepsze praktyki.


Portfolio usług SGS zawiera kompleksowe rozwiązania związane z audytami socjalnymi (np. SMETA, BSCI), emisjami śladu węglowego (szacowanie, weryfikacja dla organizacji oraz produktów), ESG (szkolenia, ocena stanu zarządzania, analizę luk, weryfikację KPI dla obszarów ESG, weryfikację raportów oraz certyfikację), a także etykietami i deklaracjami środowiskowymi.


Posiada także nowoczesne akredytowane laboratorium badań żywności, opakowań oraz materiałów konsumenckich - Pracownia Badań Żywności SGS Polska. Jest ono niezależną jednostką badawczą, w której na zlecenie klienta, wykonuje się specjalistyczne analizy jakościowe i ilościowe. W zakres usług laboratorium żywności wchodzą, m.in: analiza sensoryczna, analiza wartości odżywczych, badania mikrobiologiczne czy fizykochemiczne. Druga działalność badawcza dotyczy badań środowiskowych związanych z emisjami, wodą czy ściekami i zakładami zagospodarowania odpadów.

 

Ponadto za pośrednictwem Akademii SGS, oferowane są kursy i szkolenia dla klientów z niemal wszystkich branż, obejmujące szeroki zakres tematyczny - od bezpieczeństwa, poprzez jakość, zgodność z przepisami, zrównoważony rozwój i ochronę marki po zarządzenie ryzykiem.


SGS




Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij